fbpx

MindPower Clinic

Cauți un psiholog bun în Timișoara?

Cauți un psiholog bun în Timișoara?

Dacă răspunsul tău este da, mă bucur că ești dispus să apelezi la serviciile psihologice oferite de un cabinet psihologic fie el în Timișoara, fie un psiholog online.

Aș vrea astăzi să explorăm împreună, dacă momentul căutării unui cabinet psihologic în Timișoara este cel mai potrivit? Poate te întrebi ce vreau să spun prin asta…

De foarte multe ori în practica mea terapeutică, fie în terapie online sau față în față, am întâlnit oameni care veneau la psiholog cu solicitarea de a nu mai simți nimic, de a învăța cum sa fie nepăsători, cum să simtă mai puțin sau să nu mai trăiască niciodată emoții negative. Îți sună oare cunoscut? Dacă ești într-un astfel de moment, rămâi câteva rânduri cu mine, pentru a înțelege poate mai bine o distincție la care eu țin foarte mult.

Desigur că, într-un cabinet psihologic putem discuta despre orice. Obiectivele terapeutice pe care ni le propunem însă, trebuie să fie corecte și adecvate sănătății noastre mintale. Suntem ființe umane, care dispun de un spectru uriaș de trăiri emoționale. Toate acestea, fie ele pozitive sau negative, au un rol, au un scop în evoluția noastră și reprezintă cele mai prețioase semnale la care ar fi bine să fim atenți. A nu mai simți nimic, a fi indiferenți sau nepăsători, disociați sau împietriți este la fel de nociv ca și dezideratul de a avea doar emoții pozitive, de a fi cu zâmbetul pe buze mereu, ca într-o reclamă americană la pasta de dinți, de a gândi mereu pozitiv și de a nu ne da bătuți niciodată. Poate îți sună și asta cunoscut… Eu am trăit cu multe astfel de îndemnuri în jurul meu.

Te poți adresa oricând unui psiholog în Timișoara sau unui psiholog online, de oriunde te-ai afla și m-aș bucura mult dacă te-ar sfătui același lucru și anume să îți prețuiești emoțiile și să le folosești cât de bine poți, atât pe cele pozitive, dar în special pe cele negative.

Este firesc să fim triști, furioși, supărați, nemulțumiți, frustrați sau fricoși, să ne îngrijorăm și să ne enervăm. Este normal să trăim emoții congruente cu situația în care ne aflăm. Aceasta este cea mai simplă definiție a sănătății mintale.

Și când ar fi momentul atunci să caut un cabinet psihologic în Timișoara sau în altă localitate, poate chiar online?

Răspunsul meu este foarte simplu. Încearcă să fii atent la două elemente: cât de intensă este starea prin care treci și cât de mult durează. Spre exemplu, dacă nemulțumirea mea este atât de intensă încât devin agresiv sau poate durează mult timp după ce situația s-a încheiat; tristețea mea este atât de mare încât îmi trec prin minte gânduri negre de care mă sperii, sau poate durează mai mult de câteva săptămâni și îmi afectează activitatea; teama mea se transformă într-o îngrijorare continuă care mă împiedică să mă dezvolt sau să iau decizii importante în viață…. Dacă așa stau lucrurile, atunci te rog să apelezi la un cabinet psihologic sau la un psiholog online.

Este important să facem psihoterapie atunci când avem cu adevărat nevoie de ea și să înțelegem că emoțiile noastre, fie ele pozitive sau negative, fac parte din igiena noastră mintală.

Dacă vrei să afli mai multe despre ce se întâmplă într-un cabinet psihologic și cum facem noi lucrurile, aici la MindPower Clinic, te invit să citești un alt articol aici.

Îți doresc ca emoțiile tale să te călăuzească în viață și să te ajute să iei cele mai bune decizii pentru tine și pentru oamenii din jurul tău.

Sper că aceste informații ți-au fost de folos. Te aștept din nou pe site-ul nostru sau dacă preferi, ne poți urmări activitatea și aici:

Mintea ta este Puterea ta!

Dr. Ica Secoșan, psiholog clinician & psihoterapeut