fbpx

MindPower Clinic

Gândurile determină ceea ce simți și felul în care reacționezi.

Gândurile tale despre o anumită situație influențează atât felul în care te simți emoțional și fizic, cât și modul în care te comporți.

Iată doar câteva exemple care te pot face să simți că “nu mai ești în control”, că “ești copleșit”, că “nu știi cum să treci peste”:

Ce este
anxietatea?

Aproape toată lumea trece din când în când prin momente de frică și îngrijorare.
Anxietatea însă constă în anticiparea unui pericol, tensiune musculară, vigilență și comportamente precaute sau evitante. Tulburările anxioase diferă de frica și anxietatea normale, specifice unor perioade de dezvoltare din viața noastră, prin faptul că sunt excesive și persistă în timp.

Ce este
depresia?

Depresia este reprezentată de o serie de simptome, cum ar fi tristețea și lipsa plăcerii, pierderea energiei şi a interesului în activităţile zilnice şi în viaţă, pierderea poftei de mâncare şi pierdere în greutate, dificultăţi de concentrare, autocritică, sentimente de disperare, dureri fizice, izolarea de ceilalţi, iritare, dificultăţi în luarea deciziilor şi ideaţie suicidară.

Ce este
burnout-ul?

Burnout-ul este starea de stres ocupațional sau epuizare profesională care caracterizează diferite activități umane. Încă de la începutul anilor 1970, psihologul Herbert Freudenberger a subliniat faptul că burnout-ul apare cu o frecvență ridicată în multe contexte profesionale.

 

Ce sunt problemele /
tulburările de somn?

Tulburările de somn trebuie abordate de fiecare dată când apar, acestea fiind indicatori prețioși ai sănătății noastre mintale. Deseori, perturbările somnului sunt însoțite de depresie, anxietate și modificări cognitive.

Ce este tulburarea
de stres posttraumatic?

Stresul posttraumatic este o reacţie des întâlnită la situaţii sau evenimente extrem de stresante sau traumatice, cum ar fi situația în care o persoană trece printr-un accident de maşină, este victima unui viol sau a unui atac armat, este abuzată fizic sau sexual, se confruntă cu dezastre naturale sau este martoră la moartea unei alte persoane etc

Ce implicații pot avea problemele de cuplu?

Deși neînțelegerile sunt normale, chiar și în cele mai fericite și stabile relații, există o serie de obiceiuri care, perpetuate în situații conflictuale, pot duce cuplul în pragul divorțului.

John Gottman, un renumit expert în relațiile de cuplu, a observat, în decenii de cercetări,  obiceiurile care pot destrăma o relație de cuplu. El a identificat 4 călăreți ai Apocalipsei în baza cărora poate prezice cu o acuratețe de 91% dacă un cuplu se îndreaptă spre divorț sau va fi bine pe termen lung.

De ce avem nevoie
de dezvoltare personală și coaching?

Proiectele noastre importante din viața de zi cu zi ne solicită un efort susținut, implicare și muncă, fie că este vorba despre activitatea profesională, relațiile de cuplu, educarea copiilor, dezvoltarea competențelor într-un domeniu, relațiile cu prietenii, un program de slăbit, confruntarea cu o boală sau orice altă provocare ne apare în viață.
Atunci când lucrurile devin dificile, de foarte multe ori putem constata ca problemele de fond sunt date de stima noastră de sine oscilantă, de dificultățile de a face față stresului, de dorința de a-i mulțumi pe alții sau teama de a spune nu, de amânarea sarcinilor care presupun efort sau gestionarea dificilă a emoțiilor.

Pentru oricare dintre situațiile de mai sus, dar și pentru multe altele pe care le simți, dar nu ți le poți tu defini sau explica, noi te putem ajuta.

Contactează-ne pentru o programare la
CABINET sau ONLINE

Dacă nu știi exact unde se încadrează starea sau problema ta, nu ezita să ne contactezi, iar noi te ajutăm cu lămuririle necesare.