fbpx

MindPower Clinic

VreauSaDORM.ro - Logo

De ce avem nevoie de dezvoltare personală și coaching?

Dezvoltare personală și coaching

De ce avem nevoie de dezvoltare personală și coaching?

Proiectele noastre importante din viața de zi cu zi ne solicită un efort susținut, implicare și muncă, fie că este vorba despre activitatea profesională, relațiile de cuplu, educarea copiilor, dezvoltarea competențelor într-un domeniu, relațiile cu prietenii, un program de slăbit, confruntarea cu o boală sau orice altă provocare ne apare în viață.

Atunci când lucrurile devin dificile, de foarte multe ori putem constata ca problemele de fond sunt date de stima noastră de sine oscilantă, de dificultățile de a face față stresului, de dorința de a-i mulțumi pe alții sau teama de a spune nu, de amânarea sarcinilor care presupun efort sau gestionarea dificilă a emoțiilor.

De câte ori nu ni s-a întâmplat să amânăm activități pentru că simțim un disconfort să le realizăm? 

Studii de specialitate realizate în USA, UK și Australia au arătat că, la nivelul populației generale, 20% dintre adulți se confruntă cu procrastinarea cronică(amânarea de a face ceva). În școli și universități procentul de procrastinare este mult mai mare (75-95%). Amânarea devine  problematică atunci când ne împiedică să ne atingem obiectivele în domeniile importante pentru noi pentru a avea o viață împlinită.Schimbarea obiceiului de a procrastina nu se realizează peste noapte, necesită timp, răbdare și efort susținut, dar împreună cu un psiholog poți parcurge acest drum în siguranță și cu susținerea de care ai nevoie pentru a reuși.

Cu toții ne bucurăm de emoțiile plăcute și am dori să le prelungim.

Cu toate acestea, ele nu durează prea mult. Viața aduce cu sine și suferință. De ce avem tendința de a eticheta emoții ca frica, furia, supărarea, tristețea sau vinovăția ca fiind negative sau rele?

Trăim într-o societate care pune preț pe căutarea fericirii, a plăcerii și pe evitarea durerii. Citim cărți despre cum să fii fericit, împlinit, cum să scapi de tristețe, de frică, de vină sau cum să treci mai repede peste aceste trăiri atunci când ele apar. Ceea ce se pierde din vedere este că ceea ce este important pentru noi în viață ne aduce o întreagă paletă de trăiri, atât plăcute, cât și dezagreabile.

Acceptând emoțiile fără judecată și făcându-le loc, vom constata că nu sunt nici pe departe periculoase. Acceptarea rupe cercul vicios al luptei și ne dă libertatea de a ne ocupa de lucrurile importante pentru noi chiar și în situațiile în care nu ne simțim bine.Capacitatea de autoreglare emoțională poate fi educată prin terapie, iar un psiholog online sau în cabinet îți poate facilita strategiile de care ai nevoie pentru o mai bună abilitate de gestiune a emoțiilor negative.

De câte ori nu spunem DA, chiar și atunci când nu ne dorim asta? De câte ori acceptăm să ajutăm pe cineva sau să facem treaba în locul altei persoane doar din teama de a nu fi catalogați ca egoiști sau nepăsători? De câte ori facem compromisuri mari pentru noi, din dorința ca oamenii să ne iubească sau să ne accepte?

Probabil ai bifat aceste întrebări măcar de câteva ori în viață. În schimb, atunci când ele se transformă în obiceiuri, lipsa asertivității ne poate aduce daune emoționale serioase și cu implicații pe termen lung.

În ședințele de dezvoltare personală și coaching te poți antrena și învăța modalități mai eficiente de reacție la solicitări, precum și strategii prin care să relaționezi mai eficient cu oamenii din jurul tău.

Plantăm semințele rezilienței prin felul în care prelucrăm evenimentele negative prin care trecem. Reziliența este capacitatea noastră de a face față adversităților, greutăților vieții, stresului prelungit sau evenimentelor negative.Reziliența este ca un mușchi, poate fi antrenată în fiecare zi, prin dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase.Psihologul Martin Seligman vorbea despre cei 3P ai rezilienței:

Sute de studii psihologice au demonstrat faptul că adulții și copii reușesc să treacă mai repede printr-un eveniment negativ, dacă realizează că ceea ce s-a întâmplat nu este în totalitate din cauza lor, nu le va afecta fiecare domeniu al vieții și cu siguranță nu îi va urmări pentru totdeauna, oriunde vor merge.

Prin programele noastre de gestionare a burnout-ului și dezvoltare a rezilienței în fața stresului cronic, vei găsi instrumentele de care ai nevoie pentru a face față solicitărilor și provocărilor pe care viața ți le va aduce, fiind mai liniștit și sănătos pe termen lung.

Când suntem conectați la valorile noastre, avem încredere în forțele proprii, avem instrumente și resurse să facem față provocărilor, avem sentimentul că efortul merită, că viața este o oportunitate incredibilă, că merită să trăiești cu inima deschisă și cu curiozitatea zilei de mâine.

Tu unde ești pe drumul vieții tale?

Contactează-ne pentru o programare la
CABINET sau ONLINE

Dacă nu știi exact unde se încadrează starea sau problema ta, nu ezita să ne contactezi, iar noi te ajutăm cu lămuririle necesare.