fbpx

MindPower Clinic

VreauSaDORM.ro - Logo

Psihoterapie de cuplu

Psihoterapie de cuplu

Când te antrenezi cu un antrenor personal la o sală de sport, te aştepți de la acesta să te îndrume cum să efectuezi corect exerciţiile și să le înveți astfel încât să le poți realiza chiar şi în absenţa lui. Acelaşi principiu este valabil şi în cadrul terapiei cognitiv ‑ comportamentale de cuplu. Ceea ce înveți în cadrul terapiei va trebui să exersezi şi în afara şedinţelor, fără ajutorul psihologului.

Conform cercetărilor, pacienţii care îşi fac temele de casă se vor recupera mai repede şi starea lor îmbunătăţită se va menţine mai multă vreme. La fel este valabil și pentru cuplu sau relațiile în care ne aflăm.

Printre aceste teme de casă se numără, spre exemplu: monitorizarea stărilor emoţionale, a gândurilor şi a comportamentelor tale și ale partenerului; programarea activităţilor individuale și de cuplu; învățarea modalităților de comunicare eficientă; dezvoltarea scopurilor pe care doriţi să le atingeţi în cadrul intervenţiei; combaterea gândurilor negative; gestionarea furiei și a altor emoții negative; optimizarea stilului de viață şi alte teme de casă.

Avem nevoie de psihoterapie de cuplu când:

 Alte forme de intervenţie s‑ar putea să nu fie foarte structurate, dar în cadrul terapiei cognitiv‑comportamentale, tu și partenerul sau partenera ta veţi stabili împreună cu un psiholog online sau față în față, agenda fiecărei şedinţe.

Această agendă poate include o trecere în revistă a experienţelor tale și ale partenerului din cadrul şedinţei anterioare, tema de casă, discutarea a una sau două probleme cu care vă confruntaţi în momentul de faţă în cuplu, discutarea realizărilor din cadrul şedinţei curente şi a temelor de casă pentru următoarea săptămână.

Scopul acestui tip de intervenţie este să rezolvăm problemele şi nu doar să ne plângem de ele.

Dacă nu știi exact unde se încadrează starea sau problema ta, nu ezita să ne contactezi, iar noi te ajutăm cu lămuririle necesare.

Contactează-ne

Dacă nu știi exact unde se încadrează starea sau problema ta, nu ezita să ne contactezi, iar noi te ajutăm cu lămuririle necesare.

Orar

Luni-Vineri :                     9.00 – 21:00 
Sâmbătă:                                              Închis
Duminică:                                           Închis