fbpx

MindPower Clinic

Psihoterapie individuală

Psihoterapie individuală

Terapia cognitiv‑comportamentală este o formă de psihoterapie de durată relativ scurtă, eficientă în intervenţia diverselor probleme psihologice cum ar fi: depresie, anxietate, stres cronic, probleme de somn, traumă, furie, probleme de cuplu, dependenţa de substanţe sau jocuri de noroc, tulburare obsesiv-compulsivă, tulburări de personalitate.

Terapia se focalizează pe modul în care gândim ( cogniţiile ), ne comportăm şi comunicăm azi  ( în momentul evaluării ) şi mai puţin pe experienţele pe care le‑am avut în copilăria timpurie

Numeroase studii au evidenţiat faptul că terapia cognitiv‑comportamentală este la fel de eficientă ca şi tratamentul medicamentos în intervenţia depresiei, a anxietăţii, a obsesiilor şi a altor frici. Chiar mai mult, datorită faptului că terapia poate fi învăţată şi aplicată de către pacient, efectele pozitive se menţin şi după întreruperea tratamentului.

Avantajele terapiei cognitiv-comportamentale:

Avem nevoie de psihoterapie individuală când:

Înaintea începerii terapiei cognitiv‑comportamentale, un psiholog online sau față în față, te va ruga să completezi mai multe scale de evaluare în vederea identificării problemelor şi a severităţii simptomelor. Aceste scale evaluează nivelurile de depresie, anxietate, furie, frici, acuze fizice, personalitatea şi stilul de relaţionare a fiecăruia dintre noi cu ceilalţi. Scopul acestei evaluări este adunarea unor informaţii cât mai detaliate despre tine, pentru a identifica exact ce provocări ai şi cât de complexe sunt aceste probleme.

Psihologul va concepe, împreună cu tine, un plan de intervenţie, în care veţi stabili frecvenţa şedinţelor, durata lor, importanţa tratamentului medicamentos, scopurile sau obiectivele pe care dorești să le atingi în cadrul terapiei, dezvoltarea sau optimizarea unor abilităţi de care ai putea avea nevoie, schimbări în stilul tău de gândire, de comportament şi comunicare etc.

Dacă nu știi exact unde se încadrează starea sau problema ta, nu ezita să ne contactezi, iar noi te ajutăm cu lămuririle necesare.

Contactează-ne

Dacă nu știi exact unde se încadrează starea sau problema ta, nu ezita să ne contactezi, iar noi te ajutăm cu lămuririle necesare.

Orar

Luni-Vineri :                     9.00 – 21:00 
Sâmbătă:                                              Închis
Duminică:                                           Închis